Seznam pogostih vprašanj kupcev

Kje lahko osebno prevzamem Kokosove Kefirje?

Na žalost Kokosovih Kefirjev ne morete prevzeti osebno. Vsako naročilo je posebej pripravljeno in poslano iz Londona na vaš željen naslov v Sloveniji.

Zanima me, če je možno kupiti Kokosov Kefir v prosti prodaji ali le preko spleta?

Ker so naši Kokosovi kefirji nekaj novega v Sloveniji, so zaenkrat na voljo za nakup samo preko spleta. V bližnji prihodnosti bodo na voljo naši Kokosovi Kefirji tudi v manjših prodajalnah po Sloveniji, katerih seznam bo objavljen na spletni strani.

Zakaj je poštnina tako visoka?

Ker so naši kokosovi kefirji edinstven izdelek in vsebujejo žive bakterije, je zato potrebna posebna nega pri pošiljanju. Paket kokosovih kefirjev pošiljamo v kartonastih škatlah z debelejšimi stenami in termo oblogo skupaj z ledom, da ohranja izdelke hladne (zato privede do višje teže ter višjih stroškov pošiljanja s tujine). Prav tako je vključena hitra mednarodna dostava 3-4 dni.

Od kod pa dobite kokosov kefir? A je dobrega okusa?

Kokosove kefirje uvažamo iz Londona, kjer jih pripravljajo. Zaradi občutljivosti in hitre pokvarljivosti keirjev nimamo na zalogi in jih naročamo ob ponedeljkih ali petkih, odvisno od zbranih naročil.
Life Shot 50 in 200 so kefirjevi koncentrati z visoko vsebnostjo kefirjevih kultur, kar pomeni da imajo zelo močen fermentiran okus. Zaradi visoke vsebnosti mikroorganizmov je okus kisel in rahlo pikanten, vendar ima zelo pozitivne učinke na telo. Kefirji z okusi in navaden so za razliko od Life Shots nižje koncentrirani in so kot dnevni napitek ali dnevna malica. Okus je skoraj enak navadnemu kefirju z mlekom, le da se tu čuti rahel priokus kokosa, saj so notri tudi koščki svežega mladega kokosa. Vsi izdelki so 100% naravni brez dodanih sladkorjev ali ojačevalcev okusa.

Iz kje prihajajo vaši kokosi in kako so nabrani?

Podjetje ima svojo kmetijo na Filipinih, kjer ima zaposlenih več tisoč ljudi za pridelavo kokosa. Vsako drevo je ročno obrano glede na zrelost kokosa, saj se za naše kefirje uporablja le mlade kokose z nežnim mesom ter bogato vodo z elektroliti (rahlo gazirano), kar pomaga pri naravni fermentaciji kefirjev.

Kokosi rastejo na palmah višjih od 12 metrov (40 ft) in so obrani s pomočjo kmetov z sistemom imenovanim ”sky walking bamboo poles” (hoja po bambusovih palicah v višavah). Za dodatno varnost so obiralci privezani z varnostno vrvjo. Tovrstno ročno obiranje je najnaprednejše na svetu za visoka drevesa.